Élj könnyedén

Egy kiegyensúlyozott, egészséges életért

A boldog élet titka - gondolkozz pozitívan

2020. március 30. 11:40 - Göblyös G István

 pozitiv_gondolkodas_elonyei_ereje_elet.jpg

A gondolkodásmódunk formálja a világunkat. Akármilyen furcsán hangzik is ez így van. Ha folyton negatív és pesszimista vagy, a világod is ilyen lesz. Ellenben, ha pozitívan gondolkodsz és úgy állsz hozzá a dolgokhoz, az életed jelentősen megváltozik.

Tudod, hogy gondolkoznak a sikeres és boldog emberek? Az jár a fejükben, hogy mit szeretnének az élettől és hogyan tudják mindezt elérni. Ilyenfajta pozitív hozzáállás nagyban meg tudja változtatni az egész életedet.
Amikor arra gondolsz vagy arról beszélsz, hogy mit szeretnél, mire vágysz és hogy hogyan tudod mindazt elérni, akkor boldogabbnak érzed magad és könnyebben irányítod az életed. Mikor olyanra gondolsz, ami boldoggá tesz, az agyad endorfinokat kezd el termelni, ami a jólét érzetét nyújtja neked. Ezáltal a pozitív gondolkodásmódod is fejleszted.

Hogyan gondolkozz pozitívan

Számos pszichológiai kutatás szerint, a boldog embereknek van egy különleges tulajdonságuk, ami miatt jobb életük van, mint az átlagnak.
Kitalálod mi lehet ez a tulajdonság?

Az optimizmus.

Ami a legjobb az optimizmussal kapcsolatban, hogy ez egy tanulható készség. Meg tudod tanulni, hogy gondolkozz pozitívan azáltal, hogy kialakítasz egy optimista gondolkodásmódot.
Az ok és okozat törvénye alapján, ha azt csinálod és mondod, amit más egészséges, boldog emberek, idő elteltével Te is hasonlóan fogod érezni magad.

A boldog emberek megtalálják a jót a világban

Az optimisták máshogy kezelik és máshogy állnak a dolgokhoz, mint az átlag.

  • Azon tartják a figyelmüket, amit el szeretnének érni és az ahhoz vezető utat keresik. Tisztában vannak a céljaikkal és biztosak abban, hogy elérik ezeket, akár rövid időn belül, akár több idő elteltével.
  • Az optimisták mindig a jó dolgokat helyezik az előtérbe akármilyen probléma vagy akadály felmerülésénél. Amikor a dolgok váratlan, egy átlagembernek kedvezőtlen fordulatot vesznek, az optimisták gyakran mondják, hogy „Ez azért jó mert,” és egy olyan kijelentéssel fejezik be a mondatot, amit az adott szituációban pozitívumként látnak.

Ami biztos, hogy ha az életedben a jót keresed, vagy az előnyös dolgokat, mindig meg fogod találni. Már pusztán ezek keresésével is sokkal pozitívabb és boldogabb ember lehetsz.

A pozitív gondolkodás ereje

Az optimista emberek minden rossz, nehéz dologban a leckét, az okot keresik. Ahelyett, hogy felmérgelnék magukat vagy mást hibáztatnának, felülemelkednek az érzelmeiken és elgondolkoznak azon, hogy mégis mit tanulhatnak ebből az élményből.

Hogyan változtasd meg a gondolkodásmódod

Ehhez egy egyszerű koncepciót kell előtérbe helyezned. Az elméd képes arra, hogy egyszerre csak egy gondolatra koncentráljon. Mindössze a gondolatodon kell tartanod ezt a fókuszt addig, amíg ezek nem képeznek olyan idegi útvonalakat, amik akkor képződnek, mikor egy új szokást alakítasz ki.
Mikor egy negatív esemény következik be, emlékezz, hogy az erre adott reakciód határozza meg hogyan jössz ki a helyzetből. Mindig törekedj a pozitív megnyilvánulásra egy ilyen eseménynél.

Határozd el, hogy boldog akarsz lenni!

Határozd el, hogy mostantól az életed pohara nem félig üres, hanem félig tele van. A boldog emberek hálát adnak az életnek, hogy mi az, ami van nekik, ahelyett, hogy azért panaszkodnának, ami nincs.
Keresd az emberek szavaiban és tetteiben a jót. Szinte mindig meg fogod találni.

Döntsd el, hogy boldog leszel, nem számít mi történik

Hogyan segíthet neked a pozitív gondolkodás

Egy pozitív gondolkodásmód kialakítása több mindenben segíthet neked, mint gondolnád. Amikor pozitív gondolatok vannak a fejedben, az elméd nem hagyja, hogy negatív gondolatok vagy kételyek is legyenek ott.

Miután megtanulod, hogyan kell pozitívan gondolkozni, nagyszerű változásokat fogsz észrevenni magad körül. Az agyad el lesz árasztva endorfinokkal, amitől úgy érzed, hogy könnyedén élsz és boldog vagy. Érezni fogod, hogy sokkal magabiztosabb vagy és sokkal szívesebben vállalsz új feladatokat, kihívásokat. Akár olyat is, ami kimozdít a komfortzónádból.

Ahogy csökkented az önkorlátozó gondolataidat és leveszed a lábad a fékről, olyan változást fogsz tapasztalni, amit nem is gondoltál volna. Majd rádöbbensz, hogy mindehhez egy dologra volt szükséged: pozitívan gondolkozni.

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg másokkal is vagy kövess Facebook-on és Instagram-on, hogy értesülj az új tartalmak megjelenéséről. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása