Élj könnyedén

Egy kiegyensúlyozott, egészséges életért

Küzdd le a félelmeid 4 lépésben

2020. március 25. 12:38 - Göblyös G István

felelem_lekuzdes_pozitiv_elet.jpg

Életünk során rengeteg dologtól félünk. Félünk, hogy elveszítünk valamit: otthont, munkát. Egy kapcsolat végétől. Félünk a változástól. A betegségektől, az öregedéstől és a haláltól. Segítek, hogyan győzd le ezeket, hogy semmi ne tartson vissza.

Gyanítom, mindenkinek ott vannak a fejében azok a félelmek, amiket úgy érez nem tud legyőzni. Ez nem kivételes. Nincs olyan ember, akinek ne lenne egyáltalán semmilyen félelme. Amivel csak annyi baj van, hogy a félelem az ember ellensége. Felborítja, megzavarja a belső békénket. Képes elszívni az életerőnket, energiánkat. Gyengeséget okoz és gátat képez új célok elérésében és a fejlődésben. Az emberek a félelmeiktől nem tudnak tisztán látni bizonyos helyzeteket, amik kudarchoz vezethetnek az élet több területén is.

Természetes és képzelt félelem

A félelemnek két formája van. Az egyik a természetes. Azon félelmek, amikor az életünk fenyegető, veszélyes helyzetbe kerül. Adott körülmények között akár életet is menthet. A természetes félelem az emberi fejlődés, haladás göröngyös útjait egyengeti.

A másik forma az úgynevezett képzelt félelem. Ezek lelki eredetűek és legtöbbször a gyerekkorig nyúlnak vissza. Az ekkor megélt negatív események bizonyos idő elteltével jelentkeznek csak.

Megdöbbentő, hogy a valós alapú félelmeink mindössze 5%-át teszik az összes félelmünknek. A maradék 95% a képzelteké.

Hogyan küzdjem le a félelmeimet?

A félelem pusztán egy gondolat. Félelem valami ismeretlentől vagy valami olyantól, amivel kapcsolatban rossz tapasztalataink vannak. Egyszerűen meg kell változtatnod a félelem alapú gondolkodásodat, ami sokkal pozitívabb, előre mutatóbb és építő jellegű, hogy a félelmed elveszítse az erejét. Nem fognak teljesen eltűnni, hiszen nincs teljes félelemmentesség.

4 lépésben változtasd meg a gondolkodásmódod!

Fontos, hogy a lépések egymástól függenek, így nem elegendő csak az egyiket vagy a másikat teljesíteni. Mindet meg kell lépned sorrendben!

  1. Megértés

Értsd meg mit jelent félni valamitől. Ez egy puszta gondolat, amit te alkottál. Ne hagyd, hogy a gondolat irányítson téged! Neked kell irányítani a gondolataidat. Ne engedd, hogy megakadályozzon bármiben is!

  1. Célkitűzés

Tudnod kell milyen életet szeretnél. Hogyan akarsz élni. Tisztában kell lenned, hogy milyen érzésekkel szeretnél rendelkezni és hogyan akarod érezni magad minden nap után. Ki kell tűznöd ezeket a célokat és tartanod magad hozzájuk.

  1. Döntés

Köteleződj el amellett, hogy felülemelkedsz az érzéseiden és megteremted azt a szabad és felemelő életet, amire igazán vágysz. Mondd ki milyen döntéseket hoztál, hangosan! Erősítsd meg magad ezekben!

  1. Cselekvés

Meditálj! Közben csak a pozitív gondolataidra koncentrálj! Többször hangoztasd magadnak, miket szeretnél elérni! Figyelj arra, hogy megválogatott pozitív érzésekkel töltsd fel magad! Mindig azt cselekedd, ami közelebb juttat a céljaidhoz!

A cselekvéstől való félelem leküzdéséhez megerősítő mondatok:

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha félek!

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kételyek gyötörnek!

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha aggódom!

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kellemetlen!

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kényelmetlen!

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha nincs hozzá kedvem!

 

Bízom benne, hogy mindezek elolvasása után nem hagyjátok, hogy a félelmeitek felülkerekedjenek rajtatok és tesztek azért, hogy leküzdjétek ezeket, közelebb kerülve egy egészséges, kiegyensúlyozott élethez.

 

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg másokkal is vagy kövess Facebook-on és Instagram-on, hogy értesülj az új tartalmak megjelenéséről. 

 

Források:

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása