Élj könnyedén

Egy kiegyensúlyozott, egészséges életért

Minden fejben dől el

2020. április 03. 10:22 - Göblyös G István

vonzas_torvenye_elet_gondolat_teremtes.jpg

Valóban a gondolataink azok, amik befolyásolják az életünket? Tényleg ilyen sokat jelent, hogy állunk hozzá a dolgokhoz és hogy miket mondunk ki hangosan, valamint, hogy mi jár fejükben? A válasz: Igen!

Hallottál már a vonzás törvényéről? A lényege az, hogy minden gondolatunknak teremtő ereje van. Még annak is, amit hangosan mondunk ki. Ha sokat gondolunk jó dolgokra, akkor az életünkben is több jó dolog fog történni, viszont, ha csak rossz gondolataink vannak és pesszimisták vagyunk, az életünk is ilyen eseményekkel lesz teli. Tudom, sokan szkeptikusok ezzel a témával kapcsolatban. Egyszer kell megtapasztalnia az embernek, hogy megértse és rájöjjön, valóban működik.

Hogy is működik ez?

Szóval elég csak folyton arra gondolnom, hogy „Gazdag leszek. Gazdag leszek.” vagy hogy „Boldog akarok lenni és sikeres.”. Sajnos nem éppen ennyi az egész. Van különbség aközött, hogy valamit görcsösen akarunk és hogy valamit szeretnénk. Ahhoz, hogy eredményt lássunk nem akarnunk kell a dolgokat. „Boldog szeretnék lenni.”, „Boldog akarok lenni!”, „Boldog leszek.” vagy „Boldog vagyok.”. Szerinted melyik a helyes? Nézzük végig!

Az első kettő közül inkább a „Boldog szeretnék lenni.” a jó. Viszont mindkettő úgy hallatszik, mintha azt várnád, hogy csak úgy a semmiből minden megváltozzon, ahogy te akarod. Ilyen formában ez nem fog megtörténni. Neked tenned kell ahhoz, hogy változás jöjjön az életedbe.

A „Boldog leszek.” kijelentéssel egy probléma van. Tolod magad előtt. Azt mondod, hogy ez lesz. Vagyis a jövőre gondolsz. Ha ma mondod ezt, akkor ez az állapotod nem a mára értetődik. Ha holnap mondod, akkor sem. Akkor sem, ha 1 év múlva. Az „Ez lesz”, „Az lesz” kijelentésekkel nem tudod alkalmazni a vonzás törvényét.

Most már bizonyára rájöttél, hogy a „Boldog vagyok.” a nyerő választás. Ugyanis, ha változtatni szeretnél a világodon, először az egész folyamat benned fog elindulni. Elültetsz egy gondolatot, amit hagysz kinőni és lépésről lépésre változtatod az életed ezáltal, akár tudatosan, akár tudat alatt. Így magától értetődő, hogy ezeknek a folyamatoknak idő kell, tehát ne várjuk, hogy egyik napról a másikra gyökeresen megváltozzon az életünk. Fontos, hogy egy ilyen gondolat elültetéséhez mindig jelen időben gondolkozz és a folyamat alatt is többször erősítsd meg magad!

Vigyázz mire gondolsz!

Volt már, hogy azt mondtad „Ó de hülye vagyok!” vagy ügyetlen vagy kétbalkezes. Minden egyes ilyen kijelentéseddel azt erősíted meg magadban, hogy ez így van. Mert pontosan a vonzás törvényét alkalmazod. Csak éppen negatív értelemben. Felejtsd el ezeket a kijelentéseket! Szabadulj meg a negatív megnyilvánulásoktól. Ha tényleg boldog szeretnél lenni és hagyni, hogy pozitív, örömteli események kísérjék végig az életed, akkor efféle gondolatoknak, kijelentéseknek nincs helyük az életedben.

Az élet egy olyan játék, amit tudni kell játszani.

Elképzelhető, hogy néhány negatív eseményt te vonzottál be az életedbe. Vagy, hogy a pozitívokat. Úgy, hogy lehet fogalmad sem volt, hogy ehhez nem kellett semmi más, csakis TE. A te gondolataid. A hozzáállásod. A kijelentéseid. Minden megnyilvánulásod. A történésekre adott reakcióid.
Képzeld el úgy ezt, mintha a gondolatod egy facsemete lenne. Ahogy először kigondolod, úgy el is ülteted a csemetét. Majd minden későbbi gondolatoddal és kijelentéseddel, amivel megerősíted ezt, úgy locsolod, táplálod. A gondolataiddal összefüggően cselekszel az életedben, közben a fa csak nő és nő. Majd mikor már úgy gondolkodsz és cselekszel, hogy észre sem veszed, hogy mindezt azért teszed, hogy elérd, amit kitűztél, leszeded az első termést a fáról. Ami nem más, mint annak a gondolatodnak a megvalósítása, amivel elültetted ezt a csemetét.

Kívánom mindenkinek, hogy minél több termést tudjon leszedni a fájáról. Minden Rajtad múlik. Legyen olyan életed, amilyet Te szeretnél. Határozd el! Tartsd magad hozzá! Valósítsd meg!

ÉLJ KÖNNYEDÉN!

 

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg másokkal is vagy kövess FACEBOOK-on és INSTAGRAM-on, hogy értesülj az új tartalmak megjelenéséről.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása