Élj könnyedén

Egy kiegyensúlyozott, egészséges életért

A siker 3 alappillére

2020. április 07. 06:00 - Göblyös G István

siker_hogyan_legy_sikeres_gondolkodas_pozitiv.jpg

Amikor a siker eléréséről beszélünk, akár személyes, akár karrier alapúról legyen szó, azok segítenek leginkább, hogy ha az alapvető dolgokra fókuszálunk.

Amikor megadod mind a testednek, mind a lelkednek azt, amiben jeleskedni tudsz, nagyszerű eredmények fogják követni. Nem számít mit szeretnél elérni, a sikernek mindössze három alappillére van: alvás, mozgás és pozitív gondolkodás.

Aludj eleget!

Manapság nagyon sok ember szenved a kevés alvástól. Nagy részük észre sem veszi, hogy emiatt nem tudnak úgy teljesíteni, ahogy szeretnének. Ilyen rohanó világban könnyedén megesik, hogy a folytonos sietség miatt háttérbe szorul a pihentető alvás. Ugyanígy, egy hosszú, stresszel teli nap után elég nehéz kikapcsolni magunkat és egy jót pihenni.
Nagy részben közrejátszik a mindennap használatos okoskészülékek fényei. Mikor még lefekvés előtt is a számítógép előtt ülsz, vagy telefonozol, a kijelzők kék fényeinek hatására csökken a melatoninszintünk, amely hormon az alvás-ébrenlét ciklus irányításáért felel. Így hiába fekszel le és érzed magad fáradtnak, az agyad még azt hiszi, hogy nappal van, ezért nehezen tudsz elaludni.

Mivel az emberi alvásciklusok másfél órások, észszerű úgy időzíteni, hogy (nagyon) minimum 6, de inkább 7 és fél órákat aludjunk. Ilyenkor nem a mélyalvási fázisunkból kelünk fel, ami könnyebb ébredést eredményez és egész napos lendületet.
Mikor már a szervezeted kezd hozzászokni a rendszeres, kielégítő alváshoz az elméd és a tested sokkal frissebb és kipihentebb lesz minden egyes nap, ami hatalmas előrelépést jelent a céljaid megvalósításában.

Mozgás

A testmozgás a siker kulcsfontosságú tényezője. Itt nem csak a testi egészségről van szó, hanem figyelemre méltó az is, hogy a mozgás hogyan hat a mentális egészségünkre. Számtalan tanulmány mutatta meg, hogy a rendszeres testmozgás hogyan befolyásolja az önbizalmunkat, optimizmusunkat, lelkesedésünket és még sorolhatnám.
Mikor mozgunk, sportolunk, a testünk endorfinokat (boldogsághormonokat) kezd el termelni. Ezek a hormonok igencsak előnyös hatással járnak, akármit is szeretnél csinálni.
Ezenkívül a rendszeres testmozgás nagy mértékben tudja növelni a magabiztosságunkat azáltal, ahogy ennek hatására változik a testünk, ami azt mutatja, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat, ha megváltoztatjuk a hozzáállásunkat és gondolkozásmódunkat.

Pozitív gondolkodás

Van egy nagyon találó motivációs idézet.

„Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad van.”

A lényeg itt az, hogy a gondolkodásmódunk dönti el, milyen az életünk. Jelen esetünkben, hogy mit érhetünk el. (Akármit!) Ha csupa pozitív gondolattal és optimizmussal töltöd meg az elmédet, hasonló dolgok fognak veled is történni. Kölcsönösen, ha folyton negatív vagy és pesszimista, az élettől se várj mást. Ahhoz, hogy a gondolkodásmódod is segítsen a sikereid elérésében, elengedhetetlen, hogy pozitívan szemléld a világod. Észre fogod venni, mekkora hatással van ez az életedre. Ha szívesen olvasnál még a pozitív gondolkodásról, itt megteheted.

Mi formáljuk az életünket. Sikeres szeretnél lenni? Nem magától jön. Nem hullik az öledbe. Tenned kell érte! Itt mindössze három dologról volt szó, ami segíthet neked ebben. De ezek mind együtt szükségesek, hogy eredményre vezessenek. Nem kell, hogy a szürke hétköznapok átlagembere légy. Tűnj ki a sorból! Változtass az életeden! Légy sikeres!

Élj könnyedén!

 

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg másokkal is vagy kövess FACEBOOK-on és INSTAGRAM-on, hogy értesülj az új tartalmak megjelenéséről.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása