Élj könnyedén

Egy kiegyensúlyozott, egészséges életért

Történések tanulságai - avagy egy egyszerűbb élet

2020. március 18. 06:42 - Göblyös G István

pozitiv.jpg

Az életünk tele van nem várt eseményekkel. Sokszor keresztbe húzza a számításainkat; néha ad, néha elvesz. Mindenkivel megesett már nem egyszer, hogy beleélte magát egy közeli vagy távoli jövőben várható eseménybe, azonban az kicsit sem úgy sült el, ahogy azt kigondolta. Ha Te is éltél már át hasonlót, érdemes tovább olvasnod.

"Miért nem sikerül?"

Családi és baráti körökben is szinte nap mint nap látom és tapasztalom ezt. Milliónyi példát tudnék felsorakoztatni. Akár a legapróbb problémától (ami például: „Nem volt olyan gyertya a boltban, amilyet szerettem volna.”) egy kapcsolat lezárásán át egészen egy nyaralás vagy költözés lemondásáig. Azonban a legtöbb ember csak azt veszi észre ebből, ami nem sikerült. Hogy nem sikerült piros színű, hasábos, rózsa illatú gyertyát venni. Hogy miért lett vége a kapcsolatnak, vagy hogy a költözést vagy a nyárra tervezett nyaralást valamilyen okok miatt le kell mondani.

Ok-okozat

Úgy gondolom, már neked is a fejedben van egy hasonló történet, ami veled esett meg. Valószínűleg most is azon töröd a fejed, hogy mennyire nem úgy alakult a helyzet ahogyan te vártad volna. Most ezt a gondolatot engedd el és elmélkedj el rajta, hogy miért történt úgy ahogy! Mindennek oka van. Az életünkben minden egyes pillanat meghatároz minket és a jövőnket. Talán, aki miatt szeretted volna csinosítani a lakásodat azzal a piros gyertyával, ő pont nem azt szereti. Lehet, hogy a pároddal később olyanokat éltetek volna meg, ami szintén a kapcsolat végét eredményezte volna. A nyaralás lemondása segíthet, hogy elkerülj valamilyen negatív eseményt.

Fordítsd meg!

Rajtunk áll, hogyan éljük meg ezeket. Én azt vallom, hogy mindenkinek van egy útja, amit élete során végigjár. Letérhetünk erről az útról, akár egy napra, akár évekre. De ezek a történések úgy fogják alakítani a jövőnket, hogy mindig visszatérjünk a saját utunkra. A következő ilyen eseménynél fordítsd át a negatívot pozitív gondolatokra! Mi döntjük el, mérgelődünk-e azon, hogy valami keresztbe húzta a számításainkat. Nehéz ilyenkor hálásnak lenni, pedig az a legjobb megoldás. Elmélkedj el rajta, miért történt ez veled és csak az előnyös oldalát vedd figyelembe! Fejtsd meg az üzenetét! Annak, hogy reggel belerúgtál a szekrény sarkába. Hogy egy barátoddal eltávolodtatok vagy éppen közelebb kerültetek egymáshoz. Hogy miért pont most betegedtél le. Hogy miért veszekedtél valakivel. Miért dicsértek meg. Fejtsd meg az összes apró üzenetet!

Könnyítsd meg az életed, ezzel a kis segítséggel! Van, aki csak a letért ösvényeken járja élete nagy részét. Te most melyiken sétálsz?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása